RSS

Risotto cu vita

18 May

Nu este prima oara cand fac aceasta reteta, ci pot spune ca deja o stiu pe de rost. Am inceput insa cu ea ca sa-mi fac putin curaj. Este o reteta pe care am invatat-o de la cineva drag mie si caruia ii multumesc. Ingredientele imbina dulcele cu picantul, combinatia perfecta intr-o relatie care sa te aduca si mai aproape.

Reteta este pentru 2 persoane si recomand cu caldura si gatitul in doi pentru o experienta mai frumoasa si de neuitat.

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 6 linguri orez
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 pahare si 1/2 apa
  • 1 cubulet Knorr sau de care aveti (eu am folosit o marca italiana)
  • parmezan ras, dupa gust
  • o bucatica unt
  • sare
  • piper
  • 400 gr. carne de vita (merg si 300)
  • susan
  • ardei iute uscat

   

Timp de preparare: aprox. 40 min.

Incepem mai intai cu risotto-ul. Punem apa la fiert impreuna cu acel cubulet de Knorr si o dam in clocot. Ceapa o taiem marunt si o punem la prajit in uleiul de masline, care deja s-a incalzit putin in tigaie. Acum e momentul sa adaugam sarea si piperul din mancare. Ceapa nu o tinem mult pe foc, doar cat sa se caleasca.

Apoi adaugam orezul si amestecam putin sa se prajeasca si el. Peste orez punem apa fiarta si il  lasam pe foc aprox.15 minute pana ce orezul absoarbe toata apa. In acest timp, amestecam la cateva minute ca sa nu se lipeasca. Putem sa si gustam sa vedem daca orezul este facut. Se poate lasa si al dente, adica mai tare, dar eu una prefer sa fie mai moale bobul.

Cand este gata, secretul unui risotto gustos este parmezanul si untul. Ii dau o savoare aparte. Secret invatat de la Jamie Oliver.😀

Carnea de vita o taiem fasii. A doua ceapa o taiem rondele. Punem o cantitate mai mare de ulei de floarea soarelui la prajit. Uleiul trebuie sa fie bine incins atunci cand adaugam carnea. Impreuna cu vita punem si ceapa, susanul si ardeiul iute, dupa gust. Cei care se stiu mai picanti vor aprecia o cantitate mai mare de ardei iute. Cei care se feresc, pot experiemnta acum. Pot avea o surpriza. Carnea o lasam la prajit dupa preferinta. Poate sa fie mai in sange sau mai frageda sau poate fi prajita pana cand capata o consistenta mai dura la exterior. Putem gusta carnea in timp ce se afla la prajit.

La final peste risotto mai presaram putin parmezan pentru un aspect delicios.

Bon appétit!


 
6 Comments

Posted by on May 18, 2011 in Rețete

 

Tags: , , ,

6 responses to “Risotto cu vita

  1. Costin

    May 21, 2011 at 11:27 am

    Cubul Knorr e mancare din viitor🙂 Congrats pentru blog…miroase bine de tot😀

     
  2. bucatariacristinei

    May 22, 2011 at 4:40 pm

    Multumesc frumos Costin😀

     
  3. Lucian

    March 10, 2012 at 1:24 am

    Eu zic ca uleiul de masline e recomandat in cazul unei retete italiene🙂

     
  4. bucatariacristinei

    March 13, 2012 at 8:27 am

    Asa este Lucian. Italienii il folosesc foarte des si in toate retetele aproape. L-am folosit si eu.🙂

     
  5. Catalin Macrea

    March 31, 2015 at 10:13 pm

    Foarte bun, felicitari!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: