RSS

Bere de ghimbir

23 Jun

Am furat reteta asta de la Jamie Oliver. Este putin spus ca imi place de el si de modul in care gateste. Il ador! Cred ca o sa-i dedic un post intr-o zi.

Este o reteta perfecta pentru zile toride de vara, cam ce experimentam in ultima perioada. De aici si inspiratia. De asemenea, este o bere care se poate consuma in orice moment al zilei, nu da dureri de cap si nu baloneaza, poate fi consumata si de domnisoare fara a parea prea “barbate” si nu ridica nivelul de alcoolemie in sange.  

Va avertizez de pe acum ca ghimbirul va va provoca papilele gustative la senzatii tari. Este foarte intepator!

Ingrediente

  • 140 gr. ghimbir proaspat
  • 4 linguri zahar
  • 3-4 lamai
  • 1 litru apa minerala
  • menta proaspata

Timp de preparare: aprox. 20 minute

Mai intai dam pe razatoare ghimbirul. Il punem intr-un castron si adaugam zaharul.

Decojim 2 lamai si adaugam coaja in castron. Timp de 10 secunde pisam ingredientele cu un pistil ca sa amestecam toate aromele.

Stoarcem lamaile si adaugam sucul in castron. Acum turnam si apa minerala.

Lasam totul 10 minute ca sa se aseze si gustam. Mai putem adauga zahar sau lamaie dupa preferinte. Eu am mai pus zahar. Strecuram sucul, adaugam menta si cuburi de gheata.

Bon appétit!

 
Leave a comment

Posted by on June 23, 2011 in De băut, Rețete

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: