RSS

Bruschette colorate

30 Jul

Nu exista nimic mai bun decat bruchettele. Cel putin asta am simtit atunci cand am mancat pentru prima oara bruschette facute in casa, de mine. Au o savoare aparte iar modul in care ingredientele se amesteca intre ele sunt un adevarat roller coaster pentru papilele gustative. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant ci chiar va rog sa incercati si voi ca sa va convingeti singuri.

Sunt chiar mandra de reteta asta si de cum au iesit. Inca o data va invit in mica mea bucataria sa vedeti cum le-am preparat si cum au aratat la final.

Ingrediente

  • 4 felii de paine mari (puteti folosi si franzele mici pentru ca au acea forma specifica)
  • masline
  • rosii (multumesc Simi pentru recolta de la voi din gradina)🙂
  • carciofi (legume italiene, eu am avut la borcan)
  • usturoi
  • mozzarella

Puteti folosi aproape orice doriti pentru a face bruschette, asta este asa distractiv la ele. Eu am folosit ingredientele de mai sus pentru ca imi plac si asta am strans de prin frigider.

Timp de preparare: aprox. 15 minute

Mai intai punem feliile de paine pe grilajul de la cuptor. Eu nu am folosit o tava, ci le-am pus direct ca sa capete acele dungi maronii si ca sa se faca mai repede.

Intre timp, ne apucam sa taiem rosiile si mozzarella. Din nou, aici le puteti da orice forma doriti, doar sunt bruschettele voastre. Distrati-va si fiti cat mai creativi!

Ce nu v-am spus este ca de fapt reteta asta este un 2 in 1 pentru ca am facut pentru prima oara si pasta de masline. Se poate foarte bine cumpara si din magazin, se gaseste la borcan, dar eu am vrut sa fac in casa. Ca sa facem pasta, taiem maslinele bucatele si apoi le pisam, faramitam cu un pistil, la mixer, cu ce avem. Dupa adaugam usturoi ras, doi catei, ulei de masline si putina sare. Asta a fost tot.

Dupa ce painea se prajeste pe ambele parti, o scoatem din cuptor si cu un catel de usturoi frecam felia de paine. Apoi turnam ulei de masline si putina sare. Doar acele felii de paine pe care vrem sa punem mozzarella le mai punem putin la cuptor cu ea pe deasupra ca sa se topeasca.

Acum putem pune pe deasupra si celorlaltor felii de paine ingredientele noastre. Pe o felie pasta de masline, pe alta carciofi taiati bucatele si pe cea cu mozzarella bucatile de rosii.

Bon appétit!

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: