RSS

Clatite cu gem

24 Nov

Nu e bine cand am pofte…Mai ales de dulce, dar sunt om si organismul meu mai are nevoie si de dulce uneori.🙂 De data asta am facut clatite. Cu gem. Consider ca sunt mai light decat cele umplute cu ciocolata, si mai gustoase. Parerea mea.

Sunt mandra ca am reusit sa le arunc in aer. \m/ M-am chinuit un pic pentru ca niciodata nu reusesc si ma oftic. Oricum, am realizat ca aruncarea clatitei poate foarte usor fi numita un sport, ceva gen aruncarea la oina. Ai nevoie de maxima concentrare, incredere in tine si desigur mult, mult antrenament. Aici trebuie sa recuperez.

Sa aruncam niste clatite!

Ingrediente

  • 130 ml. apa minerala (mie asa imi plac pentru ca ies mai pufoase)
  • 2 oua
  • 150 gr. faina
  • un varf de cutit de sare
  • esenta de rom (optional)
  • coaja rasa de lamaie (as spune tot optional, dar sunt asa gustoase cu…)
  • ulei pentru prajit

Timp de preparare: aprox. 30 minute

Mai intai pregatim aluatul. Intr-un castron mic batem oualele si turnam un pic de esenta de rom. Intr-un castron mai mare punem faina, sarea si coaja de lamaie rasa. Amestecam. Turnam peste compozitie oualele batute cu romul. Amestecam. E bine sa avem un tel ca sa nu se faca gogoloase. Turnam si apa minerala si amestecam pana e gata aluatul. Eu pe parcurs am mai adaugat putina faina si apa pana mi s-a parut ca e gata.

Punem tigaia pe foc si asteptam sa se incinga putin. Tinem un recipient pe aproape pentru ulei. Turnam uleiul in tigaie si ungem tigaia bine. Nu trebuie insa sa lasam acolo uleiul ci il scurgem in recipient. Turam si aluatul de clatite cu un polonic. Un polonic plin odata e perfect pentru o clatita buna.

O lasam cateva secunde, mai ales daca tigaia este bine incinsa si aruncam! Daca nu, putem sa o intoarcem manual, cu mana sau cu o furculita. O lasam si pe partea aceasta cateva secunde. Repetam miscarea pana ramanem fara aluat.

Acum urmeaza partea cea mai dulce: umplutul clatitelor.🙂 Gem de capsune, de bube (a se traduce de visine), gutui, prune si caise. Mi-am scos toata armata de gemuri din frigider.

Intindem gemul si apoi rulam. Voi mai rulati clatitele sau le faceti triunghi?

Bon appétit!

Ma duc si eu acum sa mananc una. M-am tinut pana sa termin de scris postul, stiu, sunt foarte puternica.

 
Leave a comment

Posted by on November 24, 2011 in Dulcegării, Rețete

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: