RSS

Biscuiti cu Philadelphia si piper

08 Jan

Nu am facut o obsesie pentru biscuiti, desi cred ca voi face in curand. Sunt foarte usor de preparat si exista atatea retete gustoase!!

Pentru aceasta reteta am cumparat si un set de forme speciale pentru fursecuri din care am folosit forma cea mai mica, o floricica. Va recomand si voua sa va luati asa ceva pentru ca sunt folositoare si puteti prepara multe bunatati cu ele, mai ales de Craciun.­čÖé Sunt o investitie buna pentru fiecare bucatarie.

Biscuitii sunt tot un aperitiv si pot fi serviti cu salam, sunca sau cascaval. Eu am pregatit un mod de prezentare care sper sa va placa si sa va inspire.

Ingrediente

  • 150 gr branza Philadelphia
  • 180 gr faina
  • 60 gr unt (trebuie topit)
  • 1 galbenus (albusul il puteti pune intr-o punga la congelator si refolosi la o alta reteta)
  • 1 lingura de piper negru macinat (eu am pus una, e foarte mult, puteti pune mai putin dupa gust, desigur)
  • ┬áputina sare

Timp de preparare: 1 ora si 25 de minute, dintre care 1 ora sta coca la frigider

Incepem prin a amesteca intr-un castron branza, galbenusul, piperul si untul topit pana obtinem o crema omogena.

Varsam faina si sarea pe o suprafata de gatit. Ar fi bine daca am avea o bucata de lemn pe care sa preparam aluatul, eu imi iau in curand. Momentam am varsat direct pe masa. Amestecam putin faina si sarea cu mainile. Varsam crema de branza si amestecam toate ingredientele pana iese un aluat. Ii dam o forma rotunda, impachetam in folie de plastic si bagam la frigider pentru 1 ora.

1 ora mai tarziu….. scoatem aluatul si il intindem. De fiecare data cand avem de intins o coca este bine sa presaram putina faina pe masa sau locul unde o pregatim. Acelasi lucru este valabil si pentru sucitor. Nu de alta, dar nu vrem sa se lipeasca coca de ele. Intindem cam de 1 centimetru grosime. Cu forma de care va spuneam mai inainte incepem si taiem formele. Acestia vor fi biscuitii nostri. Decupam si ce ne ramane dupa prima tura luam si intindem din nou pana ramanem fara aluat. Putem pune putina faina si pe forma sa nu ramana coca lipita de ea.

Pregatim o tava si punem o foaie de copt. Intindem biscuitii si ii bagam la cuptor timp de 15 minute la 180 de grade. Cuptorul trebuie incalzit si inainte, dar nu incins. O sa vedeti ca o sa miroasa a piper in toata bucataria. :)))

Cand sunt gata ii lasam putin la racit si ii servim.

Bon app├ętit!

 
Leave a comment

Posted by on January 8, 2012 in Re╚Ťete

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: