RSS

Fata cu pâinea

30 Apr

Recent m-am îndrăgostit de povestea Jocurile Foamei și am ajuns să termin de citit cele trei cărți pe nerăsuflate, într-o săptămână. Nu am mai fost om, nu mai dormeam, nu mai mâncam și citeam peste tot: acasă, pe tramvai, în metrou, la muncă (shhh) și la școală. Mă gândeam într-una la personajele principale, la ce urmează să se întâmple și mai ales la Peeta Mellark, băiatul cu pâinea. :)))

Pe scurt, acțiunea se petrece într-un viitor postapocaliptic unde în locul Americii de Nord există acum Panem, o țară cu 13 districte și Capitoliul. Între acesta și districte există o relație puternică de dominare și control, care se manifestă mai ales prin Jocurile Foamei, eveniment care are loc anual. Aici participă 2 tributuri, o fată și un băiat, din fiecare district care sunt aruncați într-o arenă și trebuie să lupte până la moarte. Există un singur câștigător. Pentru cine nu a apucat încă să citească aceste cărți, vi le recomand cu multă căldură. O să vă țină într-un suspans continuu.

Peeta, unul dintre personajele principale își ajută părinții la brutăria deținută de aceștia și este foarte priceput într-ale pâinii și la decorarea torturilor și prăjiturilor. Talentat băiat și drăguț. Mi-am dorit să fiu și eu fata cu pâinea așa că am preparat această rețetă gustoasă și ușoară.

Să ne punem pe dospit!

Ingrediente

  • 500 gr. făină
  • 370 gr. apă călduță
  • 15 gr. drojdie proaspătă
  • 1 linguriță de miere
  • 1 linguriță de sare (eu am uitat să pun, am fost puțin cu capul în nori, dar a ieșit bună și fără)

Timp de preparare: aprox. 2 ore

Mai întâi dizolvăm drojdia și mierea în apa călduță. Într-un castron punem făina și în mijlocul ei facem o gropiță, unde turnăm apa.

Amestecăm pănă se omogenizează tot și o să avem la final un aluat foarte lipicios. Turnăm făină peste. Acoperim cu o folie de plastic și lăsăm aluatul să crească timp de 1 oră și 30 de minute la cald. Eu am lăsat castronul pe aragaz și am aprins unul dintre ochiuri.

După acest timp, o să se tripleze volumul aluatului.

Preîncălzim cuptorul la 240 de grade. Într-o tavă punem hârtie de copt țși turnăm aluatul. Trebuie să avem foarte multă grijă la acest pas pentru că aluatul trebuie să ajungă în tavă exact așa cum a stat în castron și nu să-l răsturnăm. Nici nu trebuie ca acesta să se lase așa că nu vă grăbiți.

Băgăm la cuptor timp de 30 de minute pe grilajul de sus nu aproape de foc. Trebuie la final ca pâinea să fie aurie. O scoatem din cuptor și o lăsăm la răcit. 

 Bon appétit!

Sursă poză

 
Leave a comment

Posted by on April 30, 2012 in Rețete

 

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: