RSS

Ciuperci umplute

06 May

Când eram mică nu-mi plăceau deloc ciupercile. Bleah! Într-o zi, însă, mama le-a încorporat într-o omletă și de atunci am devenit fan. Problema este că nu știu prea multe modalități de a le găti așa că am trecut la treabă și uitați ce a ieșit: ciuperci umplute cu bunătăți la cuptor servite cu pâine de casă (rețeta anterioară).

Sper să vă placă și vouă și să le încercați.🙂

Ingrediente

  • 12 ciuperci mari, de grătar (eu atâtea am avut, se pot folosi mai puține sau mai multe)
  • 1 legătură de ceapă verde
  • bulion
  • usturoi
  • busuioc uscat
  • unt (pentru prăjit și 2 cubulețe per ciupercă)
  • cașcaval (eu am folosit emmentaler, 2 cubulețe per ciupercă)
  • sare
  • piper

Timp de preparare: aprox. 1 oră

Începem prin a spăla și curăța ciupercile. Scoatem piciorușele și le tăiem bucățele. Le vom folosi pentru umplutură. Spălăm și ceapa verde și o tăiem cubulețe. Punem totul la prăjit într-o tigaie cu unt.

Acum pregătim bulionul. Putem să-l punem și așa direct, dar eu am preferat să-l mai tachinez un pic. Am tăiat puțin usturoi și l-am pus în bulion împreună cu puțină sare, piper și busuioc uscat. Gata sosul!

Untul și cașcavaul le-am tăiat cubulețe.

Într-o tavă întindem hărtie de copt. Așezam frumos ciupercile și începem să le umplem. Mai întâi punem cubulețele de unt și presărăm sare, apoi umplutura cu ceapă verde și ciuperci, turnăm bulionul și la final așezăm cubulețel de cașcaval.

Acoperim totul cu staniol și băgăm la cuptor timp de 30 de minute la foc mediu. Cuptorul trebui să fie preîncălzit. După 30 de minute scoatem staniolul și mai lăsăm ciupercile timp de 10 minute.

Servim cu puțin bulion și pâine de casă. Delicios!🙂

Bon appétit!

Voi ce alte rețete cu ciuperci îmi puteți recomanda?

 
4 Comments

Posted by on May 6, 2012 in Rețete

 

Tags: , , , ,

4 responses to “Ciuperci umplute

  1. valentinaroman

    May 7, 2012 at 12:11 am

    Mie mi-au placut intotdeauna ciupercile, iar reteta ta pare minunata! Pe principiul prezentat de tine, eu mai fac si ciuperci la cuptor, umplute cu verdeata tocata marunt si cascaval😀 Bine, ar mai fi salata de ciuperci, ficatei cu ciuperci, paste cu ciuperci, orez cu ciuperci… si cate si mai cate de imi ploua in gura😛

     
  2. bucatariacristinei

    May 9, 2012 at 8:00 pm

    Mersi mult Valentina. :*:* Ma bucur ca iti place reteta. O sa incerc si eu ficatei cu ciuperci, nu mi-am preparat niciodata.🙂

     
  3. Laurentiu

    May 19, 2012 at 9:37 am

    Uite cea mai simpla si mai gustoasa reteta de ciuperci umplute:
    1. Pregatesti ciupercile bla bla bla,
    2. Le umpli cu putina branza de burduf, putin patrunjel si, dupa gust, piper.
    3. Le pui pe gratar sau la cuptor si le tii numai pana cand se topeste branza.
    Poti sa folosesti branza de burduf de la magazine sau, mai buna, de la ciobani din piata.

     
  4. bucatariacristinei

    May 20, 2012 at 2:08 pm

    Multumesc Laurentiu! O sa incerc cu siguranta pentru ca suna foarte bine.🙂

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: