RSS

Salată de ciuperci 2 în 1

10 Sep

Cui îi plac ciupercile mâna sus! Am promis că voi mai căuta rețete cu aceste minunății și m-am ținut de cuvânt. Și pentru că azi sunt darnică am pregătit două rețete nu doar una. 🙂

Am fiert ciuperci pentru prima dată și am preparat salata aceasta rece cu mult drag. Puteți folosi aceleași ingrediente sau scoate unele dintre ele după gust. Spre exemplu măslinele și ceapa sunt doar o recomandare, dar vă asigur că vor da mai mult gust rețetei. În plus mie mi s-a părut prea simplă doar cu ciuperci și pătrunjel.

Ingrediente

  • 300 de gr. de ciuperci
  • o ceapă roșie mare
  • 5-6 măsline negre
  • pătrunjel proaspăt tocat mărunt
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Timp de preparare: 40 de minute

Mai întâi spălăm și curățăm ciupercile de cojiță. În apa în care le spălăm putem adăuga puțină zeamă de lamâie ca ciupercile să nu se înnegrească.

Într-o cratiță punem apă la fiert cu sare și puțină zeamă de lămâie din același motiv. Atunci când apa fierbe adăugam ciupercile întregi pentru 15 – 20 de minute. Fiind prima oară când am preparat așa ciupercile le-am lăsat 20 de minute doar ca să mă asigur că sunt făcute. Și au fost. După cele 15 – 20 de minute scurgem ciupercile și le lăsăm la răcit cam 10 minute.

Cât timp se răcesc ciupercile tăiem ceapa rondele, tăiem măslinele bucăți mici, tocăm pătrunjelul și preparăm sosul. Sosul conține ulei de măsline, sare, piper și zeamă de lămâie.

Ciupercile le tăiem felii.

Într-un castron amestecăm feliile de ciuperci, ceapa, măslinele, pătrunjelul și la final sosul. Salata se poate servi așa sau garnitură la pui pe grătar. Ornăm cu felii de lămâie și pătrunjel și avem cea de-a doua rețetă. 

Bon appétit!

 
Leave a comment

Posted by on September 10, 2012 in Rețete

 

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: