RSS

Țelină, măr și nuci la castron

03 Oct

Ciudat amestec, recunosc, dar tocmai de aceea l-am ales. În bucătărie totul capătă gust în funcție de combinațiile pe care le facem și asta stă la baza unui preparat deosebit. O salată care pare simplă se transformă într-un deliciu la farfurie care poate fi servit ca o gustare într-un moment de tihnă și plăcere.

Vă doresc și vouă cât mai multe astfel de momente.🙂

Ingrediente

  • 1 țelină
  • 1 măr
  • 100 de gr. nuci
  • oțet de mere
  • ulei de măsline
  • miere de albine
  • sare
  • piper
  • boabe de ienibahar

Timp de preparare: 10 minute

Mai întâi luăm țelina de coadă, o spălăm, o curățăm de coajă și o tăiem rondele. Nu pe toată, doar câteva felii.

Rondelele le tăiem bastonașe.

Mărul îl spălăm bine, îl tăiem în sfeturi, tăiem cotorul și îndepărtăm semințele. Sferturile le tăiem în felii subțiri și fine.

Într-un castron mic amestecăm oțetul de mere cu uleiul de măsline și mierea de albine până obținem un amestec omogen. Eu am pus după ochi din fiecare, dar puteți măsura o lingură de oțet, o lingură de miere cu 2 linguri de ulei de măsline. Oricum cantitatea de oțet trebuie să fie mai mică. Adăugăm sare, piper și boabele de ienibahar.

Zdrobim nuca.

E momentul să pregătim salata. Într-un castron mare adăugăm țelina, merele și nuca. Peste turnăm sosul. Serviți pe loc sau țineți la frigider. Eu n-am mai avut răbdare și am gustat imediat. Toate ingredientele își lasă aroma iar boabele de ienibahar chiar sunt speciale.

Bon appétit!

 
Leave a comment

Posted by on October 3, 2012 in Rețete

 

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: