RSS

Pătrățele cu telemea, parmezan și chimen

12 Nov

Ce ziceți de o gustare bună și rapidă? Eu am făcut ieri aceste bunătăți pe care le-am luat cu mine la o plimbare prin parc și m-au însoțit și în dimineața asta la micul dejun. Sunt foarte fragede, ca niște saleuri, dar mai mari și sunt prea ușor de preparat ca să nu le încercați și voi măcar o dată. 🙂

Ingrediente

  • 250 gr. făină
  • 250 gr. telemea de vacă
  • 200 gr. unt
  • 2 ouă
  • parmezan
  • chimen
  • sare

Timp de preparare: 40 de minute

Începem cu un castron de făină și ne pregătim ustensilele.

Radem telemeaua în castron și o amestecăm bine cu făină. Adăugăm untul tăiat cubulețe și ținut la temperatura camerei apoi oul. Frământăm cu mâna. Adăugăm sare după gust. Să nu uitați de sare. Eu am uitat, dar am pus la final pe deasupra ca să compensez măcar un pic…

Presărăm pe masă puțină făină. Pe făcăleț la fel. Întindem cu făcălețul aluatul gros de un deget. Eu i-am dat apoi o formă pătrată cu ajutorul unui cuțit de pizza, dar orice care taie bine merge. Am tăiat apoi aluatul în pătrățele. Ce a rămas în plus am mai întins o dată și am mai obținut 4 bucăți. Nu tot pătrare ce-i drept, dar nu contează.

Al doilea ou îl folosim aici. Îl batem puțin cu o furculiță și apoi ungem cu el aluatul. O să capete o culoare frumoasă când este la cuptor și putem “lipi” mai bine chimenul și parmezanul.

Băgăm la cuptorul încins în prelabil. Foc mediu pentru început, apoi mic. Ținem aproximativ 30 de minute până se rumenesc pătrățelele și cresc.

Serviți calde, reci, simple sau cu lapte.

Bon appétit!

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 12, 2012 in Rețete

 

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: