RSS

Milkshake indian cu migdale și curmale

12 Feb

DSC_0088

De curând mi-am susținut dizertația cu tema identitate și alimentație cu accent pe cultura indiană. De aici și inspirația pentru această rețetă. Deși nu am fost în India încă, speranță există, îmi place foarte mult bucătăria indiană. Probabil că nu vă gândeați că milkshake-ul poate fi servit și în variantă indiană, dar combinațiile sunt infinite când vine vorba de mâncare mai ales în ziua de azi când culturile interacționează mai mult ca oricând între ele. Acest milkshake poate fi unul dintre rezultatele acestui proces. Ingredientele și condimentele sunt deosebite iar împreună creează o băutură light și foarte aromată. 

Ingrediente

  • o mână de migdale
  • 6 curmale
  • 3 pahare de lapte
  • un plic de șofran de 12 gr.
  • un vârf de linguriță de cardamom măcinat
  • apă fierbinte

Timp de preparare: 10 minute

DSC_0030

DSC_0037

Migdalele și curmalele trebuie puse în castroane cu apă fierbinte pentru câteva minute. În modul acesta putem decoji migdalele iar curmalele se umflă și se înmoaie.

DSC_0050

Înainte să adăugăm șofranul trebuie să-l dizolvăm în puțină apă fierbinte. Așa eliberează toată aroma lui.

DSC_0076

Turnăm în blender migdalele, curmalele, laptele și condimentele. Mixăm bine de tot câteva minute.

DSC_0063

DSC_0080

Și gata milkshake-ul!🙂 Serviți pe loc sau țineți la frigider. Chin chin și bon appétit!

DSC_0108

 

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: